Wil jij samen slim groeien? 8 tips om je bedrijf inclusiever te maken

Iris is startende ondernemer en doof. Ik leerde haar kennen tijdens een training die ik gaf. Over de 5 lessen die Iris mij toen leerde schreef ik in dit artikel.

Na de training had ik met Iris nog uitgebreid e-mail contact. Over haar keuze om ondernemer te worden en vooral ook over haar obstakels, knelpunten en uitdagingen. En hoe deze kennis en ervaring andere ondernemers kan helpen om hun organisatie inclusiever, en daardoor ook slimmer (!),  in te richten.

Dit resulteerde in 8 waardevolle tips voor alle ondernemers. Tips die vooral van jou vragen om je oprecht in de ander te verdiepen. Dat geldt niet alleen voor een teamlid met een beperking, maar echt voor iedereen. Alleen als je elkaar goed begrijpt, weet wat de ander nodig heeft en wat de verwachtingen over en weer zijn kun je het maximale uit elkaar halen. En dat levert je heel veel op.

Wil jij slim groeien? Hierbij de 8 tips van Iris:

1. Luister

‘Ik heb banen gehad binnen instellingen voor dove mensen, en de leidinggevenden zijn altijd horend. En dat is op zich geen probleem, maar wat mij irriteerde is dat zij ook beleid bepalen ten aanzien van onderwijs en zorg aan dove mensen. En daarin werden in mijn ogen veel verkeerde besluiten genomen, waardoor de kwaliteit van onderwijs en zorg verslechterde voor deze mensen.

Ik kan dat toelichten met een voorbeeld; bij onderwijs aan dove kinderen is gebarentaal erg belangrijk, maar er werd wel bezuinigd op trainingen gebarentaal voor personeel, zodat docenten zelf niet voldoende gebarentaal beheersen. Hoe geef je dan goed onderwijs aan dove kinderen?

Door dit soort toestanden raakte ik gefrustreerd, ik probeerde het wel bespreekbaar te maken, maar er werd niet geluisterd naar mij. Ik deed er niet toe, en voelde me uiteindelijk een roepende in de woestijn. Ben er echt ziek van geworden. Toen besloot ik om voor mijzelf te beginnen.’

 

2. Denk in mogelijkheden en kansen

‘Grootste obstakel is weerstand van andere mensen. Mensen die mijn doofheid als belemmering zien, en roepen dat het niet gaat werken. Die barrières zien, onmogelijkheden in plaats van kansen. Mijn ervaring is dan ook dat hierdoor dingen werkelijk niet lukken. Ik heb ook geleerd om dan mijn energie snel te verplaatsen naar ingangen, naar mensen die wel willen. Die wel kansen zien. Ze zijn schaars, maar ze zijn er wel.’

 

3. Aanpassen is tweerichtingsverkeer

‘Mijn valkuil is dat ik me aanpas. Door mijn goede stem kan ik mij heel goed aanpassen, maar het is vaak eenrichtingsverkeer. Mensen moeten ook leren om rekening met mij te houden, en dat werkt beter als ik communiceer in gebarentaal. Dan zien ze me als een ‘echt’ dove vrouw.’

 

4. Zoom uit: je bent niet je beperking

‘Mijn grootste uitdaging ligt in het feit dat ik mensen laat zien dat ik een ondernemer ben. En niet dat ik doof ben. Tuurlijk is dat een dingetje wat wel bij mij hoort, maar het is niet wie ik ben. Ik ben Iris, ik ben vrouw, ik ben slim, ik ben moeder, ik ben ondernemer, en ja, ik ben doof. Dat doofzijn lijkt altijd op de voorgrond te zijn, en dat is ook niet erg. Maar ik wil dat mensen het totaalplaatje zien en daar ligt wel een uitdaging in.’

 

5. Maak tijd voor zelfreflectie

‘Een goede eigenschap die ik bezit is zelfreflectie. Altijd vraag ik mijzelf af: heb ik het goed gedaan? Wat had ik beter kunnen doen? Waarom gebeurt iets elke keer weer? Hoe zou het gaan als ik het anders aanpak etc. Ook het schrijven van blogs geeft mij inzicht hierin, en schept nieuwe perspectieven. Op deze manier probeer ik de valkuilen te vermijden en de uitdagingen aan te gaan.’

 

6. Zet hulpmiddelen in

‘De enige hulp die ik inzet is een tolk gebarentaal bij gesprekken of bijeenkomsten. De rest doe ik zelf. De technologie is gelukkig ook enorm verbeterd, Skypen kan met chatten, we hebben WhatsApp. Webinars kan ik ook aan meedoen, ik regel dan een schrijftolk, en die logt ook in en typt alles wat er gezegd wordt. Via teamviewer kan ik dan alles lezen. Eigenlijk wat lastig is: er is tijd nodig om een tolk te reserveren. Stel: overmorgen heb ik een tolk nodig….dat wordt heel moeilijk.’

 

7. Vul niet in voor de ander: ga de dialoog aan

‘Laat je niet weerhouden. Alleen jij weet wat je kunt, dat kan de ander nooit voor je bepalen, adviseert Iris haar dove collega’s’. Maar uiteraard geldt dit voor iedereen. Met of zonder beperking.

 

8. Sluit in!

Als je geen mensen wilt uitsluiten, investeer dan tijd in het snappen van de verschillen, ga de dialoog aan en verdiep je erin hoe je de verschillen kunt overbruggen en benutten.

Meer weten over de uitdagingen om als dove vrouw in een horende maatschappij te werken en leven: “tweedehandsleven’  .

 

Welke stappen ga jij zetten om samen slim te groeien?

Succes!

 


 

Ik ben Esther Hoenderdos-Elsinger. Ik help ambitieuze ondernemers een ijzersterk team en veerkrachtige organisatie te bouwen, zodat zij, op hun eigen voorwaarden, hun bedrijf kunnen laten bloeien en verder groeien.

Wil jij samen slim groeien? Klik dan hier voor het maken van een afspraak.

 


 

Met dank aan Iris voor het interview.

Iris is momenteel bezig met het opzetten van haar bedrijf Deaf by Iris. Zij wil  (mkb) ondernemers helpen bij:

  • Het maken van powerpointpresentaties.
  • Het schrijven van blogs en artikelen.
  • Het verzorgen van promotie op sociale media.
  • Het geven van workshops en presentaties over betere toegankelijkheid tot informatie voor dove mensen.
  • Het regelen en coördineren van tolken gebarentaal en schrijftolken op events en andere bijeenkomsten.
  • Het schrijven van teksten voor dove ondernemers (voor hun website, folders, sociale media).
  • Dove ondernemers uitleg en/of informatie geven die ze hebben ontvangen en niet begrijpen (vertalen Nederlandse taal naar Nederlandse Gebarentaal)

https://www.deafbyiris.com/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geen reactie's

Geef een reactie