Wat moet je doen als je teamlid een beperking heeft? | 8 tips

Ik werd getriggerd door de blog van Marja Boxhoorn, autisme coach. Zij schrijft:

Steeds meer hoger opgeleide mannen en vrouwen herkennen zichzelf in autisme.

Organisaties krijgen steeds vaker te maken met diagnoses, in alle soorten en maten. Een van die diagnoses die steeds meer bekendheid krijgt is autisme. Veel mensen denken dan aan mensen als Rainman en Forrest Gump. Niets is minder waar. De laatste tijd zijn er steeds meer hoger opgeleide mannen en vrouwen die zichzelf in autisme herkennen. Je vindt ze overal: als directeur van een IT bedrijf, een wetenschapper aan een universiteit, een chirurg, consultant en docent. En lang niet altijd zie je het eraan af. Misschien hebt u zelf een familielid of bekende met deze diagnose.’

Marja weet uit haar dagelijkse praktijk dat stress veel voorkomt bij mensen met autisme.

Het gevaar voor overspannenheid of burn-out ligt op de loer.

Uit onderzoek van de Autismecoach, (2012), blijkt dat mensen met autisme vaak problemen hebben met de omgang met andere mensen, snel overprikkeld raken, moeilijk kunnen plannen, een hoge werkdruk ervaren en eenzaamheid door onbegrip en veranderingen.

De vraag die in mij opkomt is dan: komt die stress nu door de beperking van degene met autisme of door beperkingen van en in de organisatie? De waarheid ligt ergens in het midden en de sleutel tot een oplossing ligt bij bewustwording en communicatie. Niet alleen voor het teamlid met autisme, maar ook alle andere betrokkenen.

Wie is er eigenlijk beperkt?

Is dat de ondernemer of medewerker die in zijn rolstoel het pand niet binnenkomt, of de architect die vergeten is het pand voor iedereen toegankelijk te maken? Is dat het dove teamlid die een discussie niet kan volgen, of zijn dat de collega’s die niet in staat zijn hun dove collega in de discussie te betrekken?

Wat verstaan we eigenlijk onder beperkt en wie bepaalt dat? En zijn we in zekere zin niet allemaal beperkt?

Wees eens eerlijk. Kun jij alles? Van de elektriciteit aansluiten tot het opstellen van een financieel jaarverslag? Ik denk van niet. We hebben elkaar allemaal nodig, als stukjes in een grote legpuzzel, om onze maatschappij draaiende te houden. De een heeft het talent om ingewikkelde computerprogramma’s te schrijven, de ander is een wonder in het netwerken en onderhouden van contacten. En als we die twee bij elkaar voegen, moet je eens kijken wat je dan voor elkaar kunt krijgen. En wat een energie dat oplevert.

Het begint dus eigenlijk met het kennen van elkaar.

Met weten. En niet gissen. Welke vooroordelen t.o.v. mensen met een ziekte, aandoening, handicap of beperking heb jij? Heb jij deze vooroordelen wel eens gecheckt? Misschien ben jij zelf wel chronisch ziek en kijk jij ook door bril van de beperking naar jezelf.

Hoe zou het zijn om niet langer door de bril van beperking te kijken, maar door die van de mogelijkheden en kansen. Hoe we elkaar kunnen versterken, binnen ieders mogelijkheden?

Hoe voorkom je nu dat teamleden met autisme, of andere aandoeningen, gebukt gaan onder stress of zelfs helemaal uitgesloten worden van deelname?

Het antwoord is heel simpel: communiceer!

Een aantal tips:

  1. Verdiep je in elkaar. Deel je talenten. Deel je grenzen. Deel je doelen. Deel je verwachtingen.
  2. Weet wat de beperking en de grenzen van de ander inhoudt. Vraag daarnaar. Toon oprechte interesse.
  3. Bespreek wat jullie van elkaar nodig hebben. Zoek samen naar oplossingen. Durf out of the box te denken.
  4. Hanteer het principe van geven en nemen.
  5. Bouw aan vertrouwen. Heb respect voor elkaar. Toon compassie. Kom afspraken na.
  6. Geniet van het samenwerken, van de resultaten die je samen behaalt.
  7. Toets regelmatig bij elkaar of het nog goed gaat. Neem niet zomaar iets aan. Vul niet in voor de ander zonder te toetsen.
  8. Zorg dat je in alle lagen van je organisatie communicatie en het managen van verwachtingen op 1 zet. Verwerk dit in je processen en systemen.

Een steeds groter gedeelte van onze beroepsbevolking heeft te maken met de gevolgen van een chronische ziekte of aandoening.

We hebben elkaar allemaal nodig, ieder met zijn eigen unieke combinatie van talenten, ervaring, persoonlijkheid.

Leg daarom een goede basis door met elkaar het gesprek aan gaan en elkaar echt te begrijpen, weten wat je nodig hebt om je talenten in te kunnen (blijven) zetten en hoe je elkaar aanvult.

Maak samen de puzzel compleet. Maak van beperkingen een kans!

Laat je inspireren door de blogs van autisme coach Marja Boxhoorn:

Succes!


Ik ben Esther Hoenderdos-Elsinger. Ik help ambitieuze ondernemers een ijzersterk team en veerkrachtige organisatie te bouwen, zodat zij, op hun eigen voorwaarden, hun bedrijf kunnen laten bloeien en verder groeien.

Wil jij ontdekken hoe jij als ondernemer de kansen van beperking kunt benutten? Boek dan een Skype-assessment-sessie met mij.

Klik hier voor het maken van een afspraak.

Geen reactie's

Geef een reactie